• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Feit of fabel; Koolhydraten zijn slecht voor je!

Koolhydraten zijn slecht voor je!

Dit is natuurlijk een fabel, koolhydraten zijn voor ons lichaam belangrijk. Koolhydraten zijn namelijk een brandstof voor het lichaam. Zo zorgen ze er voor dat we voldoende energie hebben om te bewegen en na te denken, maar er is ook brandstof nodig voor alle processen in ons lichaam.

Koolhydraten kan je onderverdelen in zetmeel en suikers, in het lichaam worden koolhydraten omgezet in glucose (suiker). Onder de suikers vallen ook de natuurlijke suikers uit bijvoorbeeld fruit en zuivel.

Het is natuurlijk wel belangrijk wat voor koolhydraten je kiest! Kies liever voor volkoren graanproducten zoals volkoren brood en zilvervliesrijst in plaats van wit brood of witte rijst. Kies liever een stukje fruit dan een gevulde koek.

Een koolhydraatarm of beperkt dieet is tegenwoordig erg populair en het kan zeker helpen om je gewicht te verlagen en bloedglucosewaarden te verbeteren. Maar het belangrijkste is dat je kijkt naar een patroon wat goed vol te houden is op de lange termijn. Je hoeft niet perse zo min mogelijk koolhydraten te eten, maar een tussenweg werkt voor veel mensen ook goed!

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel