• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Ondervoeding en / of ondergewicht

Ondervoeding betekent dat je een periode te weinig voedingsstoffen en energie binnen hebt gekregen. Dit kan dan leiden tot ongewenst gewichtsverlies en een verminderde spiermassa.

Ondervoeding

Ondervoeding betekent dat je een periode te weinig voedingsstoffen en energie binnen hebt gekregen. Dit kan dan leiden tot ongewenst gewichtsverlies en een verminderde spiermassa. Wij zullen samen met jou kijken of er sprake is van ondervoeding, dit kan bijvoorbeeld komen door een periode van ziekte. Bij ondervoeding is niet altijd sprake van ondergewicht, het kan zijn dat iemand overgewicht heeft maar toch ondervoed is. Samen stellen we een behandelplan op en kijken we naar de mogelijkheden om weer voldoende voeding binnen te krijgen.

Ondervoeding bij ouderen

Ondervoeding bij ouderen heeft een andere aanpak nodig. Hiervoor zijn speciale screeningsmethodes ontwikkelt, bijvoorbeeld de SNAQ. Wij maken hier in onze praktijk gebruik van. Ben je ouder dan 70 jaar? Dan is er al sprake van ondergewicht bij een BMI van 22. Samen stellen we een behandelplan op, en kijken we naar de mogelijkheden om weer voldoende voeding binnen te krijgen.

Ben je jong of oud, of ergens daar tussenin? Je bent welkom in onze praktijk om samen de ondervoeding of het ondergewicht aan te pakken!