• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Er zijn verschillende aanbieders van de GLI’s. Als uitgangspunt hebben alle programma’s dat ze je een begeleidingstraject van 2 jaar aanbieden met als doel blijvende leefstijlverandering. Wij bieden het programma SLIMMER aan in Oosterblokker en Lelystad

 SLIMMER worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt niet opgemaakt.

Per heden starten wij niet meer nieuwe groepen voor het COOL programma in Enkhuizen en Lelystad. De groepen die al zijn gestart worden voortgezet. 

SLIMMER wordt gegeven in Oosterblokker/Hoorn en Lelystad

 • Banner Slimmer WF 2021

Wat is Slimmer?

Slimmer is een ander GLI programma dat 2 jaar duurt. Binnen het programma krijg je begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, (slaap) oefentherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Oosterblokker: in samenwerking met Praktijk Oefentherapie Hoorn, sport- en fysiotherapie Mobilito en Diëtistenpraktijk ToV.
Lelystad: in samenwerking met Cetra Plaza; Fysiotherapie, Fitness en Leefstijl en Diëtistenpraktijk ToV.

Slimmer is ontwikkelt door GGD Noord- en OostGelderland.

Wat kan je verwachten?

 • De diëtist
  Je bezoekt de diëtist het eerste half jaar gemiddeld 3-4 keer. Samen met de diëtist kijk je naar de mogelijkheden om de voeding aan te passen. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden en stel je haalbare doelen.
 • De fysiotherapeut/oefentherapeut
  Je volgt een wekelijkse groepsles gedurende de eerste 6 maanden, dit is op een vaste dag en een vaste tijd. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. Je begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van je wensen en mogelijkheden.
 • De leefstijlcoach
  De leefstijlcoach ondersteunt u om uw gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 4 individuele afspraken. De leefstijlcoach geeft ook informatie over slaap en ontspanning.
 • De beweegmakelaar/buurtsportcoach
  Tijdens de 1e 6 maanden komt de beweegmakelaar/buurtsportcoach langs bij een beweegles. Dit is iemand die je kan ondersteunen en begeleiden naar passende beweegactiviteiten bij jou in de buurt.

Voor wie is SLIMMER?

SLIMMER is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die;

 • Een BMI 25 hebben met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes of

 • Een BMI 30 hebben

 • En voldoende gemotiveerd zijn

Hoe meld ik mij aan

Je hebt een verwijsbrief nodig van de huisarts of internist om deel te mogen nemen aan het SLIMMER programma. Als je deze al in je bezit hebt, kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon voor een intakegesprek. Ook als er nog andere vragen zijn kun je contact met ons opnemen.

Gratis leefstijlscreening

Wil jij alvast meer inzicht krijgen in je leefstijl en waar winst te behalen is? Vul dan eens onze gratis leefstijlscreening in.

Klik hier voor alle informatie

SLIMMER wordt vergoed vanuit de basisverzekering.