• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Er zijn verschillende aanbieders van de GLI’s. Als uitgangspunt hebben alle programma’s dat ze je een begeleidingstraject van 2 jaar aanbieden met als doel blijvende leefstijlverandering. Wij bieden het programma COOL en SLIMMER aan.

De COOL (Coaching Op Leefstijl) en SLIMMER worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt niet opgemaakt.

COOL wordt gegeven in Lelystad en Enkhuizen.
SLIMMER wordt gegeven in Oosterblokker/Hoorn.

Wat is COOL?

COOL staat voor Coaching op Leefstijl. Het is een leefstijlprogramma van 2 jaar. Het COOL programma is eigenlijk een bewustwordingsprogramma (het is dus geen afvalprogramma of een beweegprogramma!). In de 2 jaren zijn er 16 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur, 5 individuele gesprekken en een eindgesprek. Voorafgaand aan het programma zal er eerst een intake (ca. 1 uur) plaatsvinden. Tijdens de groepsbijeenkomsten komen diverse onderwerpen aan bod zoals:

 • hoe maak ik een haalbaar plan
 • beweging
 • voeding
 • hoe ga ik om met (voedings)verleidingen
 • slaap, ontspanning en rust

Tijdens de groepsbijeenkomsten krijg je dus de handvaten aangereikt om met je leefstijl aan de slag te gaan, uiteindelijk ben je zelf de persoon die ermee aan de slag moet gaan.

De eerste 9 maanden zullen er 8 bijeenkomsten ingepland worden. De andere 8 bijeenkomsten worden verdeeld over de laatste 15 maanden. De bijeenkomsten zullen overdag plaatsvinden. Tijdens het hele programma zal Annelies (leefstijlcoach) je begeleiden.

Spreekt het COOL programma je aan? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Het COOL programma wordt gegeven in Lelystad en Enkhuizen.

 • Banner Slimmer WF 2021

Wat is Slimmer?

Slimmer is een ander GLI programma dan COOL. Hierbij krijg je 2 jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, (slaap) oefentherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

In samenwerking met Praktijk Oefentherapie Hoorn, sport- en fysiotherapie Mobilito en Diëtistenpraktijk ToV gaat Slimmer in West-Friesland van start.  Slimmer is ontwikkelt door GGD Noord- en OostGelderland.

Wat kunt u verwachten?

 • De diëtist
  U bezoekt de diëtist het eerste half jaar gemiddeld 3-4 keer. Samen met de diëtist kijkt u naar de mogelijkheden om de voeding aan te passen. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden en stelt u haalbare doelen.
 • De fysiotherapeut/oefentherapeut
  U volgt een wekelijkse groepsles gedurende de eerste 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
 • De leefstijlcoach
  De leefstijlcoach ondersteunt u om uw gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 5 individuele afspraken. De leefstijlcoach geeft ook informatie over slaap en ontspanning.
 • De beweegmakelaar/buurtsportcoach
  Na 6 maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in uw gemeente. Dit is iemand die u ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij u in de buurt.

Voor wie is de COOL en SLIMMER?

COOL en SLIMMER is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die;

 • Een BMI 25 hebben met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes of

 • Een BMI 30 hebben

 • En voldoende gemotiveerd zijn

Hoe meld ik mij aan

Je hebt een verwijsbrief nodig van de huisarts of internist om deel te mogen nemen aan het COOL of SLIMMER programma. Als je deze al in je bezit hebt, kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon voor een intakegesprek. Ook als er nog andere vragen zijn kun je contact met ons opnemen.

De COOL (Coaching Op Leefstijl) en SLIMMER wordt vergoed vanuit de basisverzekering.