• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Er zijn verschillende aanbieders van de GLI’s. Als uitgangspunt hebben alle programma’s dat ze je een begeleidingstraject van 2 jaar aanbieden met als doel blijvende leefstijlverandering. Wij bieden het programma SLIMMER aan in Oosterblokker.

 SLIMMER worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt niet opgemaakt.

Per heden starten wij niet meer nieuwe groepen voor het COOL programma in Enkhuizen en Lelystad. De groepen die al zijn gestart worden voortgezet. 

SLIMMER wordt gegeven in Oosterblokker/Hoorn.

 • Banner Slimmer WF 2021

Wat is Slimmer?

Slimmer is een ander GLI programma dan COOL. Hierbij krijg je 2 jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, (slaap) oefentherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

In samenwerking met Praktijk Oefentherapie Hoorn, sport- en fysiotherapie Mobilito en Diëtistenpraktijk ToV gaat Slimmer in West-Friesland van start.  Slimmer is ontwikkelt door GGD Noord- en OostGelderland.

Wat kunt u verwachten?

 • De diëtist
  U bezoekt de diëtist het eerste half jaar gemiddeld 3-4 keer. Samen met de diëtist kijkt u naar de mogelijkheden om de voeding aan te passen. Hierbij wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden en stelt u haalbare doelen.
 • De fysiotherapeut/oefentherapeut
  U volgt een wekelijkse groepsles gedurende de eerste 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
 • De leefstijlcoach
  De leefstijlcoach ondersteunt u om uw gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 5 individuele afspraken. De leefstijlcoach geeft ook informatie over slaap en ontspanning.
 • De beweegmakelaar/buurtsportcoach
  Na 6 maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in uw gemeente. Dit is iemand die u ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij u in de buurt.

Voor wie is SLIMMER?

SLIMMER is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die;

 • Een BMI 25 hebben met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes of

 • Een BMI 30 hebben

 • En voldoende gemotiveerd zijn

Hoe meld ik mij aan

Je hebt een verwijsbrief nodig van de huisarts of internist om deel te mogen nemen aan het SLIMMER programma. Als je deze al in je bezit hebt, kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon voor een intakegesprek. Ook als er nog andere vragen zijn kun je contact met ons opnemen.

SLIMMER wordt vergoed vanuit de basisverzekering.