• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Er zijn verschillende aanbieders van de GLI’s. Als uitgangspunt hebben alle programma’s dat ze je een begeleidingstraject van 2 jaar aanbieden met als doel blijvende leefstijlverandering. Wij bieden het programma COOL en SLIMMER aan.

De COOL (Coaching Op Leefstijl) en SLIMMER worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt niet opgemaakt.

COOL wordt gegeven in Lelystad en Enkhuizen.
SLIMMER wordt gegeven in Oosterblokker/Hoorn.

Wat is COOL?

COOL is een groepsprogramma waarin je 2 jaar lang begeleiding krijgt van mij, Annelies (diëtist-leefstijlcoach). We starten altijd met een intakegesprek om de motivatie en bereidbaarheid tot inzet te achterhalen. Als de groep een grootte heeft van ongeveer 12 personen kunnen we van start.

Houdt er rekening mee dat tussen het aanmelden bij mij en de start een paar weken kunnen zitten. Er zijn binnen het 2-jarig begeleidingstraject 16 groepsbijeenkomsten en 6 individuele gesprekken. Ook vindt er een eindgesprek plaats. De data van deze groepsbijeenkomsten worden ruim van tevoren aan je doorgegeven.

 • Banner Slimmer WF 2021

Wat is Slimmer?

Slimmer is een ander GLI programma dan COOL. Hierbij krijg je 2 jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut, (slaap) oefentherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

In samenwerking met Praktijk Oefentherapie Hoorn, sport- en fysiotherapie Mobilito en Diëtistenpraktijk ToV gaat Slimmer in West-Friesland van start.  Slimmer is ontwikkelt door GGD Noord- en OostGelderland.

Wat kunt u verwachten?

 • De diëtist
  U bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.
 • De fysiotherapeut/oefentherapeut
  U volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
 • De leefstijlcoach
  De leefstijlcoach ondersteunt u om uw gezonde gedrag vast te houden en organiseert daarnaast nog 2 groepsbijeenkomsten (in maand 9 en maand 12) en 5 individuele terugkomstmomenten. De leefstijlcoach geeft ook informatie over slaap en ontspanning.
 • De beweegmakelaar/buurtsportcoach
  Na 6 maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in uw gemeente. Dit is iemand die u ondersteunt en begeleidt naar passende beweegactiviteiten bij u in de buurt.

Voor wie is de COOL en SLIMMER?

COOL en SLIMMER is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die;

 • Een BMI 25 hebben met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes of

 • Een BMI 30 hebben

 • En voldoende gemotiveerd zijn

Hoe meld ik mij aan

Je hebt een verwijsbrief nodig van de huisarts of internist om deel te mogen nemen aan het COOL of SLIMMER programma. Als je deze al in je bezit hebt, kun je contact met ons opnemen via mail of telefoon voor een intakegesprek. Ook als er nog andere vragen zijn kun je contact met ons opnemen.

De COOL (Coaching Op Leefstijl) en SLIMMER wordt vergoed vanuit de basisverzekering.