• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Cool 2b Fit -Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen

Cool 2b Fit is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor kinderen, die samen met hun ouders een gezonder gewicht en leefstijl willen. In Enkhuizen werken de volgende partijen hierin samen: Team Sportservice West-Friesland, Kinderfysiotherapie West-Friesland, OBD Noordwest (orthopedagoog) en Diëtistenpraktijk ToV. Samen bundelen we de krachten om kinderen en hun ouders verder te helpen fitter te worden, gezonder te leren eten en verbetering van kwaliteit van leven op het gebied van sociaal en emotioneel functioneren.

De begeleiding van Cool 2b Fit duurt in totaal 1,5 jaar, na 2 jaar wordt nog gevraagd een online vragenlijst in te vullen.

Cool 2b Fit wordt gegeven in Enkhuizen en is op dit moment alleen beschikbaar voor kinderen die wonen in Enkhuizen.

Hoe ziet het programma eruit?

Fase 1: Intensieve interventie fase (6 maanden)
Een groep van acht tot tien kinderen start het programma met de intensieve interventie fase. Deze fase bestaat uit 30 sportlessen. De eerste 3 maanden sporten de kinderen twee keer per week. De volgende drie maanden sporten de deelnemers 1x in de week en worden de kinderen die nog niet bij een sportclub zijn gericht doorgeleid naar een sportclub. Er wordt een leuk en zeer afwisselend sportprogramma aangeboden, waarbij plezier in bewegen voorop staat.

Daarnaast zijn er kinder- en ouderbijeenkomsten, waar informatie gegeven wordt over voeding, beweging, hoe om te gaan met eigenwaarde, het hebben van zelfvertrouwen en pestgedrag.

Fase 2: Sport fase (6 maanden)

De kinderen blijven een half jaar verplicht 1x per week verder sporten, met de gehele groep. De lessen vinden plaats in een sporthal, gymzaal of bij een vereniging. Dit sporten is naast het individuele sporten bij een sportclub, waar het kind ook minimaal 1x per week sport. Dus in deze fase van de interventie wordt er minimaal 2x per week gesport.

Fase 3:  Follow-up / coaching fase (1 jaar (startend na de 1e 6 maanden)
Tot slot worden de kinderen nog een jaar lang begeleid. Dit gaat in vanaf het moment dat de eerste intensieve zes maanden voorbij zijn. Tijdens deze periode vinden enkele follow-up bijeenkomsten met de diëtist, psycholoog en kinderfysiotherapeut plaats. Ook worden ze in dit jaar met behulp van de coach-online (2 x per maand mailcontact) begeleid om de veranderde leefstijl op langere termijn vol te houden.

Voor wie?

Kosten

Om uw kind deel te laten nemen aan het programma, betaald u een ouderbijdrage. Deze ouderbijdrage is 18 maanden lang, €15,- per maand.
Heeft u minimale financiële middelen, wij denken graag met u mee.

Heb je vragen?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde kinderen met overgewicht of een ongezonde leefstijl en hun gemotiveerde ouders, die samen met ons hun levenswijze willen gaan veranderen, zodat de kinderen een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat kinderen fitter worden en groeien naar een gezond gewicht, daarbij blijvend en gezonder gaan leven.

Zijn jullie als gezin geïnteresseerd in het Cool 2b Fit programma? Neem dan contact met ons op!