• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Glucose sensor traject

Een glucose sensor dragen zonder dat je diabetes hebt, is dat zinvol?
Dat kan zeker zinvol zijn! De glucosesensor kan je ook inzicht geven waarom het je niet lukt om af te vallen.

Waarom?

Wanneer wij koolhydraten eten gaat je bloedglucosewaarde omhoog, dat is een natuurlijk proces. Je lichaam gaat insuline aanmaken om de bloedglucose op te kunnen nemen. Echter is insuline ook een hormoon wat ervoor zorgt dat je gemakkelijker vet opslaat/niet in vetverbranding komt. Ieder lichaam reageert anders! Dat hebben wij ook zelf ondervonden.

Om te testen hebben wij zelf namelijk ook de sensor gedragen. Waar de 1 sterk reageert op een banaan of een boterham is dit effect bij de ander juist weer minimaal. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat je doet en hoeveel stress je ervaart.

Omdat ieder lichaam dus anders reageert kunnen we met behulp van de sensor passender advies geven. Ontdek hoe jij reageert en krijg advies hoe je dit kan veranderen met je voeding!

Voor wie?

Voor wie?

  • Je wil graag afvallen maar het lukt niet (er gaat moeizaam een paar kilo af)
  • Mensen met diabetes type 2
  • Je hebt vermoeidheidsklachten of regelmaat een dip in je energie

Belangrijk is wel dat je gemotiveerd bent om er 2 weken serieus mee aan de slag te gaan! Je dient 2 weken een eetdagboek bij te houden en in de 2e week aanpassingen te doen in je voeding zodat je ziet wat voor een verschil het kan maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

1e afspraak
Tijdens de eerste afspraak bespreken we o.a. je doel, medische voorgeschiedenis, medicatie gebruik, levensstijl en kort je voedingspatroon. Je voedingspatroon komt namelijk in de vervolg consulten uitgebreider aanbod. Tijdens de afspraak ga je zelf de sensor plaatsen, dit is zo goed als pijnloos (wel kan het zijn dat het de eerste 1-2 dagen een beetje gevoelig is). We geven uitleg over de sensor en de applicatie (op je telefoon: op de meeste telefoons is dit mogelijk maar we checken dit altijd nog even van te voren!).

Je gaat de komende 5-7 dagen regelmatig je bloedglucosewaarde scannen en een eet- en beweegdagboek bijhouden. Je leeft deze dagen zoals je normaal gesproken zou doen.

2e afspraak: na 5-7 dagen
Na 5-7 dagen ‘gewoon’ geleefd te hebben komt je terug bij ons, we gaan dan de waarden en het eet- en beweegdagboekje met je doornemen. We bespreken de punten die ons opvallen en wat je zou kunnen aanpassen om je bloedglucosewaarden te stabiliseren zodat jij je doel kan bereiken.

De komende week ga je met deze adviezen aan de slag.

3e afspraak: na 14 dagen (gerekend vanaf de start)
Tijdens de 3e afspraak bekijken we hoe het is gegaan met het aanpassen van de voeding en of je hiermee het resultaat krijgt wat je wil bereiken. We bespreken nog aanvullende tips en adviezen op basis van je waarden.

Je hebt als het goed is meer inzicht gekregen hoe je je bloedglucosewaarden stabieler houdt en je lichaam sneller in vetverbranding krijgt. Na deze afspraak is het traject afgerond: je kan zelf met de adviezen verder gaan of je plant een nieuwe afspraak in met ons om je verder te begeleiden.

Kosten

De glucosesensor kost €190 (inclusief 21% BTW).

Wil je voor de 2e keer een sensor, dan kost deze €150.

De bijbehorende afspraken kunnen we declareren bij de zorgverzekering indien hiervoor een medische reden is (overgewicht/BMI >25 is 1 van de redenen). De diëtist zit voor 3 uur in de basis verzekering, dit wordt wel verrekend met je eigen risico. Wil je de afspraken niet via de zorgverzekering laten lopen dan zijn de kosten: €200