• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Over ons

Onze achternamen vormen de letters ToV, van Tolsma en De Vries. ToV betekent ‘goed’ en dat is ook wat we met jou voor hebben. We willen je zo goed als mogelijk helpen met je hulpvraag.
Je bent altijd welkom bij ons.

Over Annemiek

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze site! Ik ben Annemiek en ik woon samen met mijn vriend en dochter in Avenhorn. In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik op mijn stageadres blijven plakken; het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland/Ketenzorg West-Friesland en allround diëtistenpraktijk. Ik heb hier deze jaren met veel plezier gewerkt. Toch begon het ook te kriebelen om een eigen praktijk te starten. Samen met mijn collega Annelies heb ik besloten om deze sprong te wagen, heel spannend maar ook ontzettend leuk!

Het leukste van het diëtistenvak vind ik het helpen van mensen met verschillende vragen rondom voeding. Belangrijk vind ik dat de adviezen die ik geef wetenschappelijk onderbouwd zijn. Een kleine verandering in de voeding kan soms al een groot verschil maken op bepaalde klachten. Stap voor stap iemand begeleiden in dit traject is mooi om te doen.

Naast diëtist voor volwassenen ben ik geregistreerd kinderdiëtist. Ik begeleid veel kinderen met ondergewicht/afbuigende groei- of gewichtscurve, kritische eters, overgewicht en maag/darmproblemen. Daarnaast kun je voor veel andere voedingsvragen bij mij terecht! Ik hoop je graag te ontmoeten in de praktijk.

Over Annelies

ToV dat je op onze site komt. Mijn naam is Annelies. Ik ben getrouwd en heb een dochter. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als diëtist. Al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt in een streekziekenhuis, bij Ketenzorg West-Friesland en allround diëtistenpraktijk. In 2020 heb ik samen met mijn collega Annemiek de Vries onze eigen diëtistenpraktijk ToV opgericht. Hier zijn we super trots op. Mijn passie is om mensen te helpen een gezondere leefstijl te krijgen. Dit heeft zijn tijd nodig en vraagt veel geduld en aandacht. Mede hierdoor ben ik de opleiding tot leefstijlcoach gaan volgen en heb deze in 2019 gehaald. Ik ben naast diëtist ook leefstijlcoach.

Je kunt bij mij terecht als je wilt deelnemen aan het COOL traject. Maar ook kun je bij mij terecht voor vragen rondom voeding bij diabetes, gastric bypass, maag-, darmklachten, oncologische aandoening, ondervoeding, overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk etc.

Ik zou het ToV vinden je in de praktijk te ontmoeten.

Over Janneke

Ik ben Janneke en ik stel me graag even aan je voor!

Sinds 2002 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam.

Met veel enthousiasme heb ik op verschillende plekken als diëtist gewerkt. Van thuiszorgorganisaties tot Ketenzorg West-Friesland, (waar ik Annemiek en Annelies goed van ken), allround Diëtistenpraktijk, tot een korte uitstap naar het ziekenhuis.
Mooie ervaringen die ik bij Diëtistenpraktijk ToV goed kan gebruiken.

Als diëtist heb ik veel mensen begeleid met diverse ziektebeelden. Dus mocht je dieetondersteuning nodig hebben bij  o.a. diabetes mellitus type 1 of  2, (verhoogd risico op) hart- en vaatziekten hebben, overgewicht of ondergewicht hebben, al dan niet in combinatie met oncologie, kun je bij mij terecht.

Het leuke aan het diëtistenvak is dat je focus legt op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Ik ben iemand die geïnteresseerd is in het verhaal achter jou als client: wat heb jij nodig om je doelstellingen te halen en wat kan mijn bijdrage hier in zijn. Ik ben in staat om snel te schakelen en aansluiting bij jouw behoeftes te vinden zodat ik je (dieet-) advies op maat kan geven en tot steun kan zijn bij dit verandertraject. Het geeft mij voldoening als jouw zelfvertrouwen hierdoor groeit. Daar krijgen we beiden weer nieuwe energie van!

Je bent bij mij voor al deze vraagstukken van harte welkom op het spreekuur.

Niets is onmogelijk! Wij helpen je een handje op weg…