• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Overgewicht

Overgewicht wordt bepaald op basis van de verhouding tussen je lengte en gewicht. Een BMI tussen de 18,5 en 24,9 noem je een gezond gewicht. Het BMI geeft een schatting van de gezondheidsrisico’s. Hoe hoger het gewicht hoe groter de risico’s die eraan gekoppeld zijn.

Wat is overgewicht?

Overgewicht wordt bepaald op basis van de verhouding tussen je lengte en gewicht. Deze berekening noem je de BMI. Na vele onderzoeken zijn hier verschillende gradaties in gemaakt, namelijk;

  • BMI 25,0-29,9; overgewicht
  • BMI 30,0-34,9; obesitas klasse 1
  • BMI 35,0-39,9; obesitas klasse 2
  • BMI 40 en hoger obesitas klasse 3

Een BMI tussen de 18,5 en 24,9 noem je een gezond gewicht. De BMI geeft een schatting van de gezondheidsrisico’s. Hoe hoger het gewicht hoe groter de risico’s die eraan gekoppeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan diabetes mellitus type 2, hoge bloeddruk en gewrichtsproblemen. Wij kijken altijd naar iemand zijn of haar persoonlijke situatie. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet voor iedereen. Ook past niet elk dieet bij iedereen. Op basis van jouw persoonlijke situatie kijken we naar de mogelijkheden en op basis daarvan geven wij advies. Wij staan graag voor jou klaar om je te begeleiden bij gewichtsreductie.

Lukt het niet om af te vallen?

Wanneer het niet lukt om af te vallen dan kan dit erg frustrerend zijn.
Om hier meer inzicht in te krijgen kan het zinvol zijn om voor 2 weken een glucose sensor te dragen. Dit geeft ons inzicht of jou lichaam in vetbranding komt, en hoe we dit met voeding kunnen bewerkstelligen.
Kijk voor alle informatie op onze pagina over de glucose sensor, klik hier.

ToV Extra

Wil jij extra begeleiding tussen de afspraken door? Dan is ToV Extra wat voor jou! Bij ToV Extra maken we gebruiken van een Sinque monitor. Sinque geeft je een voorspelling wat jouw gewicht de komende 2 weken zal doen als je je huidige leefstijl voortzet. We kunnen daardoor snel bijsturen wanneer de wijzer niet het gewenste resultaat aangeeft. Lees hier alles over het ToV Extra traject.

Gratis leefstijlscreening

Wil jij meer inzicht krijgen in je leefstijl en waar winst te behalen is?
Vul dan eens deze gratis leefstijlscreening in!

Klik hier voor alle informatie