• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Besparen op de boodschappen!

Afgelopen week was in het nieuws dat de gezonde producten duurder zijn geworden. Dit stimuleert natuurlijk niet om gezonde producten te kopen.

Hoe kan je een beetje besparen op de boodschappen?

  • Ga voor verse groente en fruit eens naar de markt, dit scheelt vaak al een stukje met de prijs in de supermarkt. Op de markt hebben ze vaak alles wat je nodig hebt.
  • Groente uit pot of de diepvries is vaak ook goedkoper dan de verse variant. Wanneer je voor groente uit pot kiest is het wel goed om even op het etiket te kijken, hier wordt namelijk regelmatig extra zout en suiker aan toe gevoegd. Kies voor een variant zonder toegevoegd zout en suiker. Groente en fruit uit de diepvries is over het algemeen wel een goede keuze, hierin worden meestal geen toevoegingen gedaan!
  • Kijk voor je naar de winkel gaat wat je nog in de kast heb staan en maak een boodschappenlijstje. Met het lijstje weet je precies wat je nodig hebt, op die manier ben je ook minder gevoelig voor de aanbiedingen van bijvoorbeeld extraatjes. Let wel op de aanbiedingen van de gezonde producten, dat is natuurlijk wel weer mooi meegenomen!

Kijk voor alle tips op de website van het voedingscentrum (klik hier).

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel