• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Een plantaardige draai: recept

Gister hebben we uitleg gegeven over plantaardige eiwitten. Vandaag een recept om daar mee aan de slag te gaan! Het is een recept voor 2 personen. Je hebt ruim 30 minuten nodig om dit gerecht te bereiden.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 200 gram volkorenpasta
  • 1 bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 takjes basilicum
  • 60 gram ongezouten amandelen
  • Citroensap
  • 1 groten wortel

 Bereiding:

  1. Was de courgette en schaaf hem in dunne repen.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
  3. Spoel de pasta en de courgette onder stromend koud water af en laat het goed uitlekken.
  4. Week het brood in wat water.
  5. Pel de knoflook.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  7. Was de basilicum.
  8. Druk het water uit het brood en doe het brood met de amandelen, de knoflook, de tomaten en de basilicum in de keukenmachine of blender. Draai dit tot een vrij gladde saus. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
  9. Maak de wortel schoon en schaaf hem in dunne repen.
  10. Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.


Voedingswaarde:

Voedingswaarde per persoon

  • Energie (635kcal)
  • Vet (20 gram)
  • Verzadigd vet (2 gram)
  • Koolhydraten (85 gram) waarvan suiker (6 gram)
  • Vezels (15 gram)
  • Eiwit (25 gram)
  • Zout (0.2 gram)

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel