• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Eieren en cholesterol

Wij krijgen regelmatig de vraag of het eten van eieren je cholesterol verhoogt.
Met het paasontbijt is er een grote kans dat er een eitje op je bord ligt. Laten we eens kijken wat voor invloed eieren op je cholesterol heeft.

Als eerste: Cholesterol is een vetachtige stof in je bloed, bij een te veel aan cholesterol kan deze blijven plakken in je bloedvaten. Blijft er te veel plakken dan slibben je aderen dicht.
Voeding en leefstijl hebben hier invloed op.

Eieren zijn rijk aan cholesterol, en kunnen dan ook invloed hebben op je cholesterol gehalte in het bloed. De invloed hiervan is echter beperkt. We weten dat vet, en dan vooral het verzadigde vet meer invloed heeft op je cholesterol. Verzadigd vet zit met name in koek, snoep, chocola, vette kaas en vet vlees.
Wil je rekening houden met je cholesterol; let dan vooral op de verzadigde vetten in de voeding en eet max. 2-3 eieren per week.

Hoe eet jij je eitje het liefst?

#dietistenpraktijktov #vetverbranden #glucosesensor #gezondevoeding #gezondheid #diëtist #leefstijlcoach #gedragsverandering #insuline #afvallen#suiker #leefstijlverandering #slimmereten #anderseten #Hoorn #Lelystad #Enkhuizen #oosterblokker #zwaag #blokker #westfriesland #Flevoland

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel