• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Glucose sensor

Op dit moment volgen wij een interessante scholing over het gebruik van een glucose sensor! Je zal waarschijnlijk snel denken dat alleen mensen met diabetes hier baat bij hebben. Zij hebben hier zeker baat bij, maar ook voor mensen zonder diabetes kan het interessant zijn.

Lukt het bijvoorbeeld moeilijk om af te vallen en begrijp je niet goed waarom? Dit is 1 van de redenen waar een glucose sensor ook bij kan helpen. Op dit moment dragen wij alle 3 ook een sensor om uit te proberen en te zien wat er met onze glucosewaarden gebeurt. Er zijn soms grotere schommelingen dan je zou verwachten. Wanneer je veel schommelingen hebt komt je lichaam moeilijker in de vetverbranding, dit maakt het dus lastiger om af te vallen.
Je draagt de sensor voor 2 weken om inzicht te krijgen in wat er gebeurt.

Is de sensor een wondermiddel? Nee dat natuurlijk niet, maar het geeft je wel veel informatie en inzicht. Ieder lichaam is anders en reageert dan ook anders op verschillende producten. Om dit beter te kunnen afstemmen is dit een mooi hulpmiddel.

Morgen hebben wij het 2e deel (en laatste deel) van de scholing, daarna kunnen we mensen hierbij begeleiden. Vind jij dit interessant, neemt dan contact met ons op!

*Aan de sensor zijn kosten verbonden, deze worden niet vergoed door de verzekering*

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel