• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Toch een beetje alcohol in ‘alcoholvrij’! Hoe kan dat?

Hoe alcoholvrij is ‘alcoholvrij’? 🤔

🕶 Het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Misschien betekent dat wel dat jij vaker op het terras te vinden bent met een alcoholvrij biertje. Dan is het goed om te weten: ‘alcoholvrij’ is lang niet altijd alcoholvrij 😶

📈 In de afbeelding zie je 4 bieren waarvan het etiket aangeeft dat er 0,3% of 0,4% alcohol in zit, terwijl er wel ‘alcoholvrij’ of ‘non alcoholic’ op staat. Ook zijn er 2 bieren waar je niet echt kan zien hoeveel alcohol er precies in zit. Die herken je aan de aanduiding ‘<0,5%’, oftewel 'minder dan 0,5%’. Hier kan dus 0,1% inzitten, maar ook 0,4%.

🚛 Volgens de Nederlandse Warenwet mag alcoholvrij bier maximaal 0,1% alcohol bevatten en alcoholarm bier maximaal 1,2%. Maar in landen als Duitsland, België en Denemarken mag alcoholvrij bier meer alcohol bevatten: tot 0,5%. Vaak blijven termen als ‘alkoholfrei’ en ‘non alcoholic’ op het flesje of blikje staan. Deze termen kunnen verwarrend zijn voor mensen die op zoek zijn naar bier zonder alcohol.

🤰🍺 Kijk dus altijd goed op het etiket wat er in je biertje zit. Alleen wanneer je kiest voor 0,0% bier, weet je zeker dat het geen alcohol bevat.
Bron: deze tekst is overgenomen van het Voedingscentrum

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel