• Diëtistenpraktijk ToV! - in regio West-Friesland en Flevoland. Gecombineerde Leefstijl Interventie, Kinderdiëtist

Wist jij dat insuline…..?

Wist jij dat insuline invloed heeft op je (vet) verbranding?

Insuline heb je misschien weleens over gehoord!? Het is een stofje/hormoon in je lichaam die ervoor zorgt dat suikers (glucose) uit het bloed kan worden opgenomen en naar de cellen kan gaan. Op die manier geeft het ons lichaam brandstof om te kunnen bewegen, de hersenen goed kunnen werken, al je lichaamsfuncties goed blijven werken, etc.

Het is dus een belangrijk stofje!
Mensen met diabetes hebben geen of onvoldoende aanmaak van insuline of het lichaam reageert niet goed op de insuline. Maar ook zonder diabetes is insuline belangrijk. Zo heeft het bijvoorbeeld invloed op je vetverbranding. Insuline zorgt ervoor dat je lichaam geen vet kan verbranden, wanneer je lichaam steeds veel insuline moet aanmaken dan is het dus ook moeilijker in vetverbanding te komen. Interessant om rekening mee te houden wanneer je graag wat zou willen afvallen.

Maar wist jij ook dat je lichaam in de nacht anders kan reageren dan overdag? Dit heeft te maken met je biologische klok. Deze is zo afgesteld dat het in de nacht op een lager pitje werkt. Wanneer je bijvoorbeeld in de nachtdiensten werkt is het dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden met wat je eet. In de nacht zal de bloedsuiker sneller stijgen omdat de aanmaak van insuline trager opgang komt, hierdoor heb je langere tijd insuline in je bloed en is het dus lastiger om vet te verbranden.

Werk jij in nachtdiensten en wat neem je dan te eten?

#dietistenpraktijktov #vetverbranden #glucosesensor #gezondevoeding #gezondheid #diëtist #leefstijlcoach #gedragsverandering #insuline #afvallen#suiker #leefstijlverandering #slimmereten #anderseten #Hoorn #Lelystad #Enkhuizen #oosterblokker #zwaag #blokker #westfriesland #Flevoland

Insuline en vetverbranding

Heeft u nog vragen over dit nieuws artikel