Zorg na COVID-19

Het corona virus houdt ons allemaal bezig. Gelukkig dalen het aantal besmettingen en krijgen de ziekenhuizen weer iets meer lucht.

We horen van mensen die het virus hebben gehad, dat er vaak sprake is van een verminderde eetlust. Dit zorgt er vaak voor dat mensen minder zijn gaat eten. Dit geld zowel voor de mensen die thuis konden uitzieken maar zeker voor de mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. In zo’n periode kan je voedingstoestand behoorlijk achteruit gaan. Het gevaar van ondervoeding ligt op de loer. Dat betekent dat je lichaam te weinig voedingstoffen (zoals energie, eiwit en vitamines) heeft binnen gekregen.

Op zo’n moment gebruikt je lichaam zijn reservebronnen, zoals spierweefsel en vet, om wel de energie te kunnen leveren die het lichaam vraagt. Ondanks dat je qua beweging mogelijk weinig hebt gedaan, verbruikt je lichaam veel energie om te kunnen herstellen.

Vooral het verminderde spierweefsel kan zorgen voor klachten van vermoeidheid en vutloosheid. Je merkt dat je conditie achteruit is gegaan.

Wij van Diëtistenpraktijk ToV helpen je graag om de juiste hoeveelheid voedingstoffen weer binnen te krijgen. Wij kijken naar ieder zijn persoonlijke situatie en de mogelijkheden.

Voeding speelt een grote rol bij het herstellen van het lichaam en draagt bij aan het opbouwen van de conditie.

Je kunt contact opnemen via het contactformulier of ons bellen (06-21447388 of 06-21442071)

Groet,

Annelies en Annemiek